Hvordan fungerer bitcoins?

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret: 06. september 2023

Sådan fungerer bitcoins

Lånio.dk har sat sig for at undersøge, hvordan bitcoins fungerer. Hvis du ærgrer dig over, at du ikke kom med på bitcoinbølgen fra starten, så kan du nemt realisere dine drømme ved at indhente og sammenligne lånetilbud på Lånio.dk.

Vi kan hjælpe dig med at få tilbud på banklån og dermed finde dit næste lån med lav rente. Du kan nemt ansøge om lån med MitID.

Grafik om bitcoins

Hvis du ønsker at benytte vores grafik, kan du blot kopiere nedenstående kode og indsætte den på din side:

Få HTML-koden her!
<p><a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2017/08/hvordan-fungerer-bitcoin" target="_blank"> <img src="https://www.xn--lnio-qoa.dk/media/1938400/hvordan-fungerer-bitcoins.png" alt="hvordan fungerer bitcoin" width="800px" border="0px" /> </a></a><br><em>Created by <a href="https://www.xn--lnio-qoa.dk/" target="_blank">Lånio.dk</a></em></p>

Bitcoin - Skal/Skal ikke?

Med alt den snak omkring bitcoins på det seneste, kan man godt blive forvirret af, hvad det egentlig drejer sig om. Det kan være vanskeligt at se, hvorfor der er så meget hype omkring denne nye virtuelle betalingsvaluta, som forventes at erstatte den traditionelle måde at handle på.

Men hvis du havde siddet i 2010, og ikke vidste helt hvad du egentlig skulle gøre med dine 630 kr., og valgte at investere dem i Bitcoin frem for hos det lokale supermarkedet, ville du være multimillionær i dag.

Dette skyldes, at der er et begrænset antal af bitcoins tilgængeligt og at interessen for virtuelle valuta, og især bitcoins, er steget. Dette har forårsaget at Bitcoin aktien er steget eksplosivt siden 2013. I takt med Carlsberg aktien kan man se, at Bitcoin aktien er steget meget mere markant. Men vidste du, at vi allerede har produceret størstedelen af bitcoins og at der bliver produceret færre og færre bitcoins?

Men hvorfor egentlig bitcoins?

Bitcoin er en virtuel valuta og kan kun fungere som en virtuel betalingsmetode. Dette kan virke fjernt for de fleste. Men denne virtuelle betalingsmetode begynder gradvist at have mere og mere indflydelse i hverdagen, og større firmaer begynder at acceptere bitcoins som betaling.

Ligeledes kan man se, at bitcoins er begyndt at lægge sin vægt på betalingsmarkedet og har allerede formået at overhale finansierings giganten Western Union.

Heldigvis fungerer Bitcoin ligesom den traditionelle betalingsmetode. Du starter ud med en pung, som du kan indbetale bitcoins i. Disse bitcoins kan du bruge hos forskellige firmaer såsom Wordpress og Microsoft og forhandlere i hele verdenen.

Men selvom Bitcoin markedet ser interessant ud og kan vække ens appetit, kan det godt være, man skal holde tungen lige i munden. Det er stadig en nyt marked, og der eksisterer endnu ikke konkrete lovgivninger om Bitcoin. Dette kan godt gøre markedet forholdsvis usikker at bevæge sig ind på.